Nicolae Timofti, ales de Parlament în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, după o criză politică de trei ani

Postat la 16 martie 2012 11 afişări

Parlamentul de la Chişinău l-a votat vineri pe magistratul Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, informează PRO TV Chişinău. Nicolae Timofti, până în prezent preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost ales cu votul a 62 de deputaţi, în condiţiile în care avea nevoie de voturile a 61 din totalul de 101 membri ai Parlamentului moldovean.

Republica Moldova pune astfel capăt unei crize politice care durează de aproape trei ani, timp în care ţara a fost condusă de un preşedinte interimar. Potrivit ediţiei electronice a Jurnalului de Chişinău, Timofti a obţinut voturile celor 58 de deputaţi ai Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), trei voturi ale grupului socialist condus de Igor Dodon şi votul deputatului neafiliat Mihai Godea. "Am acceptat această propunere în interesul ţării, pentru liniştea şi stabilitatea tuturor. N-am niciun interes decât o ţară bogată, cu un vector european. Împreună cu dvs, cu toată conducerea ţării, vom reuşi să realizăm totul spre binele ţării, să-i întoarcem pe toţi care au plecat, să avem o ţară bogată şi funcţională", a declarat Timofti, în faţa mulţimii adunate în faţa Palatului Republicii, pentru a susţine alegerea preşedintelui.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moldova,
timofti,
presedinte,
Republica Moldova
/actualitate/nicolae-timofti-ales-de-parlament-in-functia-de-presedinte-al-republicii-moldova-dupa-o-criza-politica-de-trei-ani-9406032
9406032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.