Netflix: Acţiunile scad, după ce compania a raportat încetinirea creşterii numărului de abonaţi

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 aprilie 2021 57 afişări

Gigantul de streaming video Netflix a raportat o încetinire a creşterii numărului de abonaţi, ceea ce a dus la o scădere a valorii acţiunilor cu 11%, şi la reducerea cu 25 de miliarde de dolari a valorii de piaţă a companiei, anunţă BBC.

Netflix: Acţiunile scad, după ce compania a raportat încetinirea creşterii numărului de abonaţi

Aproximativ 3,98 milioane de persoane s-au abonat la Netflix între ianuarie şi martie, mult sub cele 6 milioane estimate.

Compania a declarat că lipsa de noi producţii ar fi putut contribui la cădere.

Serviciul de streaming a adăugat anul trecut 15,8 milioane de noi abonaţi, în condiţiile în care Covid-19 a forţat oamenii din întreaga lume să rămână acasă.

O mare parte din această creştere a venit din Asia, unde Netflix a adăugat 9,3 milioane de noi abonaţi în 2020, o creştere de aproximativ 65% faţă de anul precedent.

Dar pandemia sa dovedit a fi o sabie cu două tăişuri pentru Netflix, deoarece i-a întrerupt activitatea de producţie.

Compania a prognozat o creştere slabă a clienţilor, cu un milionde noi clienţi în al doilea trimestru, departe de cele 5 milioane estimate anterior.

Netflix se confruntă, de asemenea, cu o concurenţă din ce în ce mai dură din cauza noilor servicii de streaming care intră pe piaţă.

Disney +, un serviciu de streaming mult mai nou, are deja 100 de milioane de abonaţi, comparativ cu cei 207,6 milioane ai Netflix.

Netflix a raportat venituri de 7,16 miliarde de dolari şi un profit de 1,71 miliarde de dolari.

Netflix a prezis o creştere mai puternică în a doua jumătate a anului, când va lansa noi sezoane din „You”, „Money Heist”, „The Witcher” şi filmul de acţiune „Red Notice”, printre alte titluri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
netflix,
rezultate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.