NEPI Rockcastle anunţă finalizarea Aviatorilor 8, proiectul imobiliar exclusivist, de 37 de milioane de euro

Autor: Georgiana Călin, Ioana Matei Postat la 28 iulie 2017 816 afişări

NEPI Rockcastle anunţă finalizarea proiectului Aviatorilor 8, ansamblul exclusivist de birouri, situat în imediata apropiere a Guvernului. Acesta a fost realizat în urma unei investiţii totale de aproximativ 37 milioane de euro şi poartă semnătura arhitectului Dorin Ştefan.

NEPI Rockcastle anunţă finalizarea Aviatorilor 8, proiectul imobiliar exclusivist, de 37 de milioane de euro

Ansamblul reprezintă o îmbinare unică şi inovatoare între arhitectura veche şi cea modernă, fiind compus din recent restaurata Vilă Oromolu, o clădire de birouri cu design avangardist şi o piaţetă deschisă publicului larg. General Electric, Fitbit şi Philip Morris se numără printre chiriaşii celui mai modern complex de birouri din România.

Proiectul beneficiază de o amplasare centrală, în Piaţa Victoriei, la intersecţia Bulevardului Aviatorilor cu strada Paris. Aviatorilor 8 redă Bucureştiului o clădire istorică – Vila Oromolu, construită în 1927 pentru guvernatorul Băncii Naţionale, Mihai Oromolu, după planurile renumitului arhitect Petre Antonescu. Îmbinând stilurile neoclasic, baroc şi art nouveau, clădirea este considerată o bijuterie arhitecturală.

Proiectul cu o suprafaţă totală închiriabilă de peste 7.700 mp încorporează, totodată, o construcţie ultramodernă, dispusă pe patru niveluri. Clădirea de clasă A beneficiază de tehnologie de ultimă generaţie, cu un grad de funcţionalitate de cel mai înalt nivel şi elemente estetice remarcabile. Faţada dublu curbată a construcţiei, semnată de unicul producător din lume, CRICURSA, creează un efect spectaculos, reflectând somptuoasa Vilă Oromolu, pentru a o pune încă o dată în evidenţă. Sistemul avansat de management al clădirii de birouri, care permite utilizatorilor săi controlul deplin asupra climei, iluminatului şi ambientului în general, dar şi utilizarea soluţiilor integrate de tehnologie, precum minimizarea consumului de iluminat şi cel a climatizării, fac din Aviatorilor 8 cel mai sustenabil complex de birouri din România.

„Aviatorilor 8 este un proiect imobiliar revoluţionar pentru piaţa locală, ce va asigura chiriaşilor săi cel mai modern mediu de lucru din România, oferind, în acelaşi timp, comunităţii un spaţiu avangardist de petrecere a timpului liber. Suntem nerăbdători să inaugurăm un proiect care alătură unui monument de importanţă istorică o clădire ultramodernă de birouri, ca o declaraţie puternică în favoarea convieţuirii armonioase dintre vechi şi nou, istorie şi inovaţie.”, a declarat Iulian Rusu, Leasing Manager NEPI Rockcastle.

Printre caracteristicile premium ale construcţiei se numără şi cele trei lifturi Schindler de mare viteză, opţiunile de încărcare a automobilelor electrice, duşurile şi vestiarele disponibile chiriaşilor la fiecare nivel al parcării, un generator avansat de electricitate, un sistem ultra-sofisticat de încălzire/răcire a aerului, precum şi opţiuni de acces la servicii de concierge pentru chiriaşi şi pentru vizitatorii lor. Cele 202 locuri de parcare de care beneficiază clădirea, amplasate pe 3 niveluri subterane reprezintă cea mai bună raţie de locuri de parcare/mp de office din Bucureşti. Din acestea, 42 de locuri, aflate la nivelul -1, vor fi puse la dispoziţia publicului, cu plată.

Parterul clădirii este dedicat serviciilor, vizitatorii putând găsi aici o ofertă exclusivistă de restaurante şi cafenele pentru gusturi rafinate. Acestea sunt deschise publicului şi beneficiază de terase în piaţeta idilică aflată în faţa clădirii de birouri. Restaurantele Osteria Gioia şi Japanos, cofetăria French Revolution şi cafenelele Doncafe şi Manufaktura vor fi disponibile tuturor, angajaţi şi vizitatori deopotrivă. Tot la parter va fi găzduită şi clinica dentară Ava Smile Clinique, cu servicii şi tenhologie moderne.

Chiriaşii proiectului Aviatorilor 8 au început deja să-şi ocupe spaţiile în cadrul ansamblului de birouri, urmând ca în toamna acestui an toate spaţiile să fie funcţionale.

„Pentru că scopul nostru este să transformăm România într-un hub cheie pentru General Electric în Europa Centrala şi de Est, intenţionăm să angajăm aproximativ 100 de specialişti IT de top în anul următor, pentru a completa astfel forţa existentă de lucru, care numără în prezent 150 de angajaţi. Faptul că ne desfăşurăm activitatea în cea mai sustenabilă şi high-tech clădire de birouri din ţară va fi un atu major în intenţia noastră de a atrage cei mai talentaţi specialişti din România şi din regiune.”, a declarat Silviu Cretean, Senior Services Director al GE’s Global Delivery Center în Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.