Negriţoiu, numit pentru 2 ani la conducerea unei instituţii UE pentru supravegherea pieţei de capital

Autor: Raluca Ghinea Postat la 25 septembrie 2015 145 afişări

Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a fost numit joi preşedinte al Comitetului pentru Analize Economice şi de Piaţă din cadrul Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA), cu un mandat de doi ani.

Decizia a fost luată în cadrul reuniunii de la Paris, de joi, a Consiliului Supraveghetorilor ESMA, forul de conducere al autorităţii.

Comitetul pentru Analize Economice şi de Piaţă este format din reprezentanţi ai autorităţilor competente în supravegherea pieţei de capital din cadrul UE şi beneficiază de expertiza unui grup de profesori în finanţe şi economie din mari universităţi europene şi analişti specializaţi în domeniul pieţelor financiare, se arată într-un comunicat al ASF.

Principalele linii de acţiune pe care se concentrează comitetul sunt identificarea pro-activă şi evaluarea la nivel micro-prudenţial a evoluţiilor şi potenţialelor riscuri şi vulnerabilităţi de pe pieţele financiare, alături de realizarea unor analize cost-beneficiu şi de impact privind iniţiativele de reglementare şi supraveghere a pieţelor.

"Dezvoltarea unor capacităţi de excelenţă în domeniul analizelor de piaţă şi al monitorizării evoluţiilor din sectorul financiar a devenit o cerinţă esenţială pentru exercitarea în mod eficient a rolului de supraveghere a entităţilor participante şi de protejare a consumatorilor, pe măsura provocărilor crescânde din ultimii ani", a afirmat Negriţoiu, în comunicat.

Comitetele permanente ale ESMA sunt coordonate de reprezentanţi ai autorităţilor naţionale în Consiliul Supraveghetorilor ESMA, desemnaţi pe baza experienţei profesionale acumulate în domeniul de activitate al fiecărui comitet.

Înfiinţată în 2011, ESMA reprezintă unul dintre pilonii Sistemului European de Supraveghere Financiară şi cooperează cu Autoritatea Bancară Europeană şi cu Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale.

Membru cu drepturi depline al ESMA, ASF este reprezentată în Consiliul Supraveghetorilor la nivel de preşedinte şi participă la activitatea de reglementare prin implicarea în activităţile comitetelor permanente şi ale grupurilor de lucru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MIŞU NEGRIŢOIU,
ESMA,
/actualitate/negritoiu-numit-pentru-2-ani-la-conducerea-unei-institutii-ue-pentru-supravegherea-pietei-de-capital-14751012
14751012
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.