Negocieri de ULTIMĂ ORĂ. Ce se va întampla cu certificatul verde obligatoriu

Postat la 11 noiembrie 2021 652 afişări

Negocieri de ULTIMĂ ORĂ. Ce se va întampla cu certificatul verde obligatoriu

În cadrul negocierilor care se desfăşoară joi, la Parlament, social-democraţii au lansat o nouă propunere legată de legea privind certificatul verde.

În ceea ce priveşte legea privind certificatul verde, PSD vrea să introducă un amendament care să prevadă testarea gratuită timp de 60 de zile pentru angajaţi (teste rapide), urmând ca după 60 de zile să lase acces doar cu dovada vaccinării, dovada trecerii prin boală sau testare pe banii fiecăruia.

Potrivit unor surse, PNL şi USR ar fi de acord cu această propunere, dar mai rămâne de stabilit dacă vor fi 60 sau 90 de zile.

Vor fi zece teste pe lună decontate, adică 20 în două luni, atât pentru stat, cât şi pentru privat. Cele două luni sunt considerate „perioada de acomodare a societăţii”. Mai mult, după aceste 60 de zile, ar urma să se aplice sancţiuni: avertisment, suspendare şi până la concedierea tuturor angajaţilor care nu prezintă una dintre cele trei variante de acces - fie că vorbim de medici, profesori sau mediu privat - susţin surse politice, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
negocieri,
obligativitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.