"Ne-am săturat de gropi şi nepăsare". Protest la Galaţi, unde zeci de şoferi şi-au condus maşinile pe un drum naţional care nu a fost reparat de peste 25 de ani

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 10 septembrie 2017 83 afişări

Zeci de maşini au fost conduse cu viteză redusă pe Drumul Naţional 24D, între Galaţi şi Vaslui, şoferii protestând, în acest fel, faţă de starea şoselei, despre care spun că nu a fost reparată în totalitate de peste 25 de ani, aceasta fiind plină de gropi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 30 de şoferi au participat la protestul din Galaţi, de pe DN 24D, ei acuzând Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi autorităţile locale că au abandonat şoseaua care, în ultimii 25 de ani, a fost doar „peticită”.

Timp de o oră, maşinile au mers în coloană, duminică, la prânz, pe Drumul Naţional 24D, cu o viteză de 30 de kilometri pe oră, păstrând distanţa legală între ele.

Şoferii, care au organizat protestul pe facebook spun că DN 24D este plin de gropi şi denivelări, dar sunt nemulţumiţi şi că pe drumul care leagă oraşele Galaţi şi Vaslui nu sunt staţii de carburanţi şi nici indicatoare rutiere moderne.

„Am iniţiat protestul pe Facebook, exasperat de starea deplorabilă a drumului. De 25 de ani se fac doar peticiri, niciodată nu se asfaltează complet. Nu sunt servicii, nu există nicio benzinărie iar acolo unde s-au făcut reparaţii calitatea este foarte proastă. De pildă, în urmă cu două săptămâni s-au acoperit nişte gropi, dar asfaltul deja a sărit”, a declarat iniţiatorul protestului, Florin Vlad.

La protest au participat aproximativ 30 de maşini. Participanţii au montat bannere pe autoturisme, cu mesaje precum: „Vă rugăm asfaltaţi drumul” şi „Ne-am săturat de gropi şi nepăsare”.

De asemenea, în timpul protestului s-a scandat împotriva autorităţilor care au lăsat drumul de izbelişte.

Coloana de maşini a fost însoţită de o maşină a Poliţiei.

Protestul s-a încheiat fără incidente. Şoferii au anunţat că vor organiza şi alte acţiuni dacă drumul nu va fi asfaltat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PROTEST,
MAŞINI,
DRUM

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.