Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de închisoare

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 martie 2022 24 afişări

Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de închisoare

Un tribunal rus l-a condamnat pe criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, la nouă ani de închisoare după ce l-a găsit vinovat de fraudă şi sfidare a instanţei.

Sentinţa îl va ţine pe cel mai proeminent opozant al lui Vladimir Putin departe de politică pentru următorii ani.

Navalnîi ispăşea deja o pedeapsă de doi ani şi jumătate într-o tabără de prizonieri la est de Moscova pentru încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată în legătură cu acuzaţii despre care el spune că au fost inventate pentru a-i zădărnici ambiţiile politice.

În vârstă de 45 de ani, el respins ultimul dosar penal împotriva sa ca fiind motivat politic şi a pledat nevinovat.

Navalnîi a fost încarcerat anul trecut, când s-a întors în Rusia după ce a primit tratament medical în Germania în urma unui atac cu un agent neurotoxic din epoca sovietică în timpul unei vizite în Siberia în 2020. Navalnîi l-a acuzat pe Putin pentru atac.

Kremlinul a declarat că nu a văzut nicio dovadă că Navalnîi a fost otrăvit şi a negat orice implicare a Rusiei în caz.

Autorităţile ruse i-au catalogat pe Navalnîi şi pe susţinătorii săi drept subversivi, hotărâţi să destabilizeze Rusia cu sprijinul Occidentului. Mulţi dintre aliaţii lui Navalnîi au fugit din Rusia ca să nu se confrunte cu restricţii sau cu închisoarea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
condamnare,
alexei navalnîi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.