Nava care bloca Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire, bursele şi petrolul reacţionează

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 martie 2021 86 afişări

Nava care bloca Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire, bursele şi petrolul reacţionează

Nava care bloca Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire şi în prezent este asigurată, a anunţat compania Inchcape Shipping Services, într-o postare pe Twitter citată de Reuters. Bursele asiatice şi preţurile petrolului au reacţionat imediat la anunţ. 

Autoritatea Canalului Suez a spus anterior într-o declaraţie că operaţiunile de remorcare pentru eliberarea navei au fost reluate.

Aproape 15% din traficul maritim total tranzitează Canalul Suez, motiv pentru care sute de nave aşteaptă deblocarea navei Ever Given.

Bursele din Asia şi preţul petrolului au reacţionat imediat la anunţ. Bursele au crescut, iar preţurile petrolului au scăzut, pe fondul speranţelor că o cale navigabilă vitală ar putea fi redeschisă iar transportul naval global şi-ar putea reveni.

Ştirile s-au adăugat optimismului cu privire la creşterea mondială, pe măsură ce pieţele privesc către preşedintele Joe Biden pentru a-şi prezenta planurile de cheltuieli cu infrastructura săptămâna aceasta, ceea ce ar putea supralicita o recuperare deja accelerată a SUA.

Indicele MSCI al acţiunilor din Asia-Pacific cu excepţia Japoniei a câştigat 0,3%, iar acţiunile de top din China au crescut cu 0,8%.

Indicele japonez Nikkei a câştigat 1%.

Petrolul Brent a scăzut cu 90 de cenţi, la 63,67 dollari/baril, iar petrolul american WTI a scăzut cu 1,03 dolari, la 59,94 dolari/baril.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
navă,
burse,
petrol

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.