NATO, cu degetul pe tragaci in conflictul din Libia

Postat la 12 martie 2011 25 afişări

NATO a sustinut ca timpul incepe sa preseze in ceea ce priveste evolutia evenimentelor din Libia, Alianta Nord-Atlantica fiind pregatita sa intervina in aceasta tara daca primeste mandat, potrivit secretarului general al organizatiei, Anders Fogh Rasmussen.

Luptele dintre contestatarii si fidelii liderului libian Muammar Gaddafi s-au extins sub forma unui adevarat razboi civil, dar framantarile din lumea araba ameninta sa izbucneasca si in alte state. In Maroc, regele Mohammed al VI-lea a anuntat o serie de reforme democratice care includ in principal sporirea prerogativelor primului-ministru si extinderea libertatilor individuale, desi inca nu se confrunta cu manifestatii de strada.

In Arabia Saudita, Human Rights Watch si Amnesty International au cerut autoritatilor sa autorizeze organizarea unor manifestatii critice la adresa regimului, desi legile regatului interzic in mod categoric orice forme de manifestatie, mars sau protest.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nato-cu-degetul-pe-tragaci-in-conflictul-din-libia-8055745
8055745
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.