NATO analizează opţiuni de asistenţă pentru Republica Moldova, Bosnia-Herţegovina şi Georgia

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 13 februarie 2023 63 afişări

NATO analizează opţiuni de asistenţă pentru Republica Moldova, Bosnia-Herţegovina şi Georgia

Alianţa Nord-Atlantică va analiza modalităţi de suplimentare a asistenţei concrete pentru Republica Moldova, Bosnia-Herţegovina şi Georgia, în contextul ameninţărilor ruse, afirmă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg a declarat că miniştrii Apărării din statele membre NATO vor discuta, în cadrul reuniunii de marţi şi miercuri, despre modalităţi de "consolidare a poziţiei NATO în sensul descurajării şi apărării". "Vom aborda capabilităţie industriale şi vom intensifica apărarea infrastructurii submarine esenţiale. Vom intensifica şi vom accelera susţinerea pentru Ucraina", a afirmat Jens Stoltenberg, potrivit stenogramei declaraţiilor, vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

"Miniştrii vor discuta şi despre modalităţile de intensificare a susţinerii practice pentru Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova, trei parteneri valoroşi ai NATO care se confruntă cu ameninţări ruse", a precizat Stoltenberg.

Preşedintele Maia Sandu a atribuit Administraţiei Rusiei presupuse planuri de provocare a unor "violenţe" în Republica Moldova, subliniind însă că acţiunile nu vor avea succes. "Tentativele Kremlinului de a provoca violenţe în Republica Moldova nu vor funcţiona. Scopul nostru principal este securitatea cetăţenilor şi a statului. Obiectivul nostru este pacea şi ordinea publică în ţara noastră", a afirmat Maia Sandu. Preşedintele Republicii Moldova a acuzat că scopul acţiunilor ar fi "schimbarea actualei administraţii guvernamentale cu una controlată de Federaţia Rusă". Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în urmă cu câteva zile că a informat-o recent pe Maia Sandu despre un presupus plan al Rusiei de "distrugere" a Republicii Moldova.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nato,
r.moldova,
rusia,
georgia,
moldova

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.