Năsui: Lent, dar sigur, statul acesta al specialilor goneşte oamenii din România

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 24 august 2022 136 afişări

„Lent, dar sigur, statul acesta al specialilor goneşte oamenii din România”, afirmă Claudiu Năsui, după ce Salvaţi Copiii a arătat că mai mult de 2 din 5 dintre copiii ai căror părinţi lucrează în străinătate au rămas în ţară: „ cum spune preşedintele nostru trădător”.

Năsui: Lent, dar sigur, statul acesta al specialilor goneşte oamenii din România

„Puţine state îşi gonesc populaţia din ţară mai rău decât România. O anchetă realizată de ONG-ul Salvaţi Copiii România arată încă o dată amploarea dezastrului: <Mai mult de doi din cinci (44%) dintre copiii ai căror părinţi lucrează în străinătate au rămas în ţară fără mamă alături, fie că aceasta este plecată împreună cu tatăl, fie că este singurul părinte plecat din familie.> Lent, dar sigur, statul acesta al specialilor goneşte oamenii din România. Şi mutilează generaţii întregi. <Pas cu pas> cum spune preşedintele nostru trădător”, scrie pe Facebook Claudiu Năsui.

El subliniază că primul motiv pentru plecarea din ţară este salarizarea.

„39% dintre părinţi pleacă din cauza salariilor. Reducerea impozitării muncii nu este un moft, aşa cum zic politicienii partidelor aflate la guvernare. Este o necesitate! Dacă vrem ca statul să nu mai gonească românii din România. Suntem pe locul 1 în Europa la sărăcie în muncă. Adică la oameni care, deşi muncesc, sunt în sărăcie sau în risc de sărăcie. Deloc întâmplător, statul român este campion în Europa la taxele imense pe care le pune pe salariile mici. Asta ca să ce? Să menţinem un aparat bugetar imens, învechit şi total disfuncţional. Cât am fost ministru am început tăierea posturilor din ministerul economiei cu 30%.

După ce am plecat, nu doar că reorganizarea a fost oprită, dar noua alianţă PSD-PNL au mărit iar numărul de posturi. Putem avea salarii mai mari în România. Putem avea locuri de muncă bine plătite în România. Putem să avem sute de mii de români care se întorc să muncească în România. Dar nu atâta timp cât statul pedepseşte munca. Statul trebuie să-şi reducă cheltuielile şi să reducă impozitarea muncii”, încheie vicepreşedintele USR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
salvaţi copiii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.