Năsui: Deşi unul din doi copii este în risc de sărăcie şi excluziune socială, prioritatea preşedintelui Iohannis este ca ei să facă ore despre schimbările climatice

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 11 ianuarie 2022 67 afişări

Deşi unul din doi copii este în risc de sărăcie şi excluziune socială, prioritatea preşedintelui Iohannis este ca ei să facă ore despre schimbările climatice, afirmă deputatul USR Claudiu Năsui: „Rareori clasa conducătoare a fost mai decuplată de la realitate decât acum”.

Năsui: Deşi unul din doi copii este în risc de sărăcie şi excluziune socială, prioritatea preşedintelui Iohannis este ca ei să facă ore despre schimbările climatice

„Rareori clasa conducătoare a fost mai decuplată de la realitate decât acum. Deşi unul din doi copii sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială, prioritatea domnului Iohannis este ca ei să facă ore despre schimbările climatice. Fireşte, după pregătirea unei întregi strategii cu privire la asta. Pentru privilegiaţii politici ai sistemului, de fapt, asta contează, rapoartele şi strategiile naţionale. În asta îşi măsoară succesul în România lor educată. Pentru ei contează că au pregătit o strategie şi introduc educaţia climatică în şcoli, nu faptul că aproape jumătate dintre copiii din şcolile de stat româneşti sunt conduşi spre analfabetism funcţional”, afirmă Cladiu Năsui.

În opinia deputatului USR, statul român este „campion la a-i ţine pe copii în sărăcie”.

„În <România educată>, 41.5% din copii trăiesc în risc de sărăcie şi excluziune socială, pe primul loc în Uniunea Europeană. Iar zeci de mii de copii trăiesc fie fără un părinte, fie chiar fără ambii părinţi, din cauza <migraţiei economice>. Adică statul român îi goneşte să muncească în străinătate, inclusiv printr-o taxare imensă a muncii pe salarii mici. Nimeni nu vrea să muncească departe de casă, de propria familie şi mai ales de propriii copii. Dar nu au de ales, fiindcă statul român este pe primul loc în Europa la taxarea muncii slab remunerate. Anul acesta guvernul ar fi putut scădea taxele pe muncă, ca să aducă acei părinţi plecaţi înapoi acasă. Dar priorităţile domnului Iohannis au fost altele, este urgentă strategia naţională pentru educaţia climatică”, conchide Năsui.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat luni legea care pune bazele unei strategii privind educaţia pentru mediu şi încurajează formarea de competenţe de mediu în rândul elevilor, prin includerea acestora în domeniile de competenţe ale curriculumului naţional pentru învăţământul primar şi gimnazial, informează Administraţia Prezidenţială printr-un comunicat de presă.

Raportul Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile va fi lansat marţi în dezbatere publică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
iohannis,
educaţie climatică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.