Năsui: Declaraţiile coaliţiei privind pensiile speciale şi PNRR prevestesc un dezastru

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 martie 2023 302 afişări

PSD şi PNL au de ales între a-şi servi în continuare grupurile de interese speciale sau de a accesa bani europeni pentru România, declară vicepreşedintele USR Claudiu Năsui, în contextul discuţiilor privind eliminarea pensiilor speciale, jalon din PNRR.

Năsui: Declaraţiile coaliţiei privind pensiile speciale şi PNRR prevestesc un dezastru

„În primul rând, (România - n.r.) riscă să piardă miliarde, nu doar sute de milioane şi faptul că un ministru din actualul Guvern, reprezentant al actualei coaliţii ajunge să spună lucrul acesta este foarte grav şi prevesteşte un dezastru care este iminent. Practic, domnul Marcel Ciolacu, care de fapt controlează toate lucrurile, are de ales între banii europeni şi desfiinţarea acestor pensii speciale. Ce ar trebui făcut este foarte simplu, să respectăm jalonul, angajamentul pe care l-am luat în faţa Comisiei Europene şi să desfiinţăm acest sistem ruşinos de pensii, paralel, special, accesibil numai pentru unele categorii”, spune la RFI Claudiu Năsui.

În opinia vicepreşedintelui USR, „clientela politică majoră, care beneficiază de aceste pensii speciale este cea a PSD-PNL”.

„Ei au de ales acum practic între a-şi servi în continuare grupurile de interese speciale, cărora le-au dat tot felul de privilegii, din care fac şi ei parte sau de a accesa bani europeni şi a face o reformă bună pentru România”, încheie Năsui..

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
pensii speciale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.