NASA caută să încheie parteneriate cu mai multe companii private pentru a cumpăra mostre de sol de pe Lună

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 13 septembrie 2020 58 afişări

NASA caută să încheie parteneriate cu mai multe companii private pentru a cumpăra mostre de sol de pe Lună

NASA a anunţat că plănuieşte să încheie o serie de parteneriate cu mai multe companii private pentru a colecta mostre de sol de pe Lună, scrie The Guardian.

Astfel, preţul unei mostre cu o greutate cuprinsă între 50 şi 100 de grame va depăşi 15.000 de dolari şi poate ajunge până la 25.000 de dolari.

Jim Bridenstine, administratorul NASA, a declarat că mostrele vor face parte dintr-un program de dezvoltare tehnologică prin care astronauţii ar simula viitoarele misiuni de pe Lună sau alte zone din spaţiu.

Agenţia americană a stabilit deja termenul pentru următoarea expediţie pe Lună, astronauţii urmând să decoleze în 2024.

Bridenstine spune că acţiunile de colectare a mostrelor se vor conforma Tratatului Spaţiului Cosmic din 1967, care spune că explorarea spaţiului se va face în beneficiul şi interesul tuturor ţărilor, indiferent de nivelul de dezvoltare al economiei. Tratatul mai spune că nicio ţară nu are dreptul de a revendica Luna sau alte corpuri cereşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nasa,
spatiu,
astronauti,
expeditie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.