Multimilionari peste noapte: Cum s-au îmbogăţit doi tineri români cu 26 mil. lei în numai o săptămână

Autor: Liviu Popescu Postat la 19 ianuarie 2021 721 afişări

Multimilionari peste noapte: Cum s-au îmbogăţit doi tineri români cu 26 mil. lei în numai o săptămână

♦ Spre comparaţie, indicele principal BET a urcat săptămână trecută cu 1,6%, iar unele companii din BET au strâns rulaje chiar şi de câteva ori mai mici faţă de Norofert, emitent de pe AeRO.

Cu un raliu de 30% într-o săptămână în care singura raportare a fost cea cu privire la calendarul financiar pentru 2021, o companie din eşalonul doi al Bursei de la Bucureşti i-a făcut fericiţi pe mulţi investitori, dar mai ales pe doi tineri de 32 şi 38 de ani.

Astfel, Vlad Popescu, 32 de ani, CEO şi acţionar majoritar al produ­cătorului de îngrăşăminte organice Norofert, care are o participaţie de aproape 39% la companie, şi-a majorat averea cu aproape 21 de milioane de lei săptămâna trecută la 60,5 mil. lei, arată calculele realizate de ZF.

Şi Marius Alexe, 38 de ani, investitor la mai multe companii de pe bursa locală dar şi acţionar semnificativ la Norofert, cu o deţinere de 12%, a tras linie la finalul săptămânii cu o investiţie de 19 mil. lei la NRF, plus 6,4 mil. lei în doar o săptămână.

Norofert (NRF), companie listată pe segmentul alternativ AeRO, a în­cheiat săptămâna de tranzacţionare la o capitalizare de circa 150 mil. lei.

Spre comparaţie, la final de 2020 compania avea o valoare de piaţă de 103 mil. lei, iar la listarea din primăvara anului trecut, de circa 24 mil. lei.  Com­pania a strâns tranzacţii de aproape 6 mil. lei, iar brokerii spun că la baza in­te­resului ridicat al investitorilor pentru compania de pe AeRO ar putea sta aşteptările pozitive pentru re­zultatele financiare pe 2020.

Ca volum, investitorii au tranzacţionat circa 58.000 de acţiuni NRF săptămâna trecută, ceea ce înseamnă circa 2,4% din free float-ul companiei, arată datele ZF.

Chiar dacă lichiditatea companiei este semnficativă şi peste a unor companii de pe piaţa principală dar şi din BET, Vlad Popescu spunea săptămână trecută pentru ZF că pentru moment nu ia în calcul o convocare a acţionarilor pentru transferul pe piaţa principală.

Pentru primele nouă luni ale anului 2020, Norofert a raportat venituri consolidate de 20,4 milioane de lei, în creştere cu 258% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 5,3 milioane lei, plus 290%. La nivel de grup, Norofert a închis primele nouă luni ale anului 2020 cu o creştere de 318% a veniturilor din exploatare, cifra de afaceri crescând cu 258%, de la 5,7 milioane lei la 30 septembrie 2019 la 20,4 milioane lei la 30 septembrie 2020.

Marius Alexe, investitor, are 12% din Norofert.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
bursa,
raliu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.