Muammar Kadhafi este in defensiva in Libia, in timp ce protestele continua in lumea araba

Postat la 26 februarie 2011 15 afişări

Muammar Kadhafi, amenintat cu urmarirea pentru crime impotriva umanitatii de catre comunitatea internationala, care incearca sa puna capat reprimarii sangeroase din Libia, era in defensiva, vineri, in timp ce de la Tunis la Bagdad populatia continua sa protesteze in lumea araba.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit vineri si a convenit sa incerce sa adopte o rezolutie care impune sanctiuni impotriva regimului lui Kadhafi, in timp ce Statele Unite au inghetat conturile acestuia si pe cele ale celor patru fii ai sai. Un proiect de rezolutie a Consiliului de Securitate, redactat de occidentali, avertizeaza ca "atacurile extinse si sistematice care au loc in prezent in Libia impotriva populatiei civile pot fi asimilate crimelor impotriva umanitatii". Violentele din aceasta tara s-au soldat cu 300 pana la 1.000 de morti, potrivit diverselor surse. "Violentele trebuie sa inceteze", a afirmat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, care, evaluand la 1.000 numarul mortilor, a cerut Consiliului de Securitate sa ia masuri "decisive".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Libia,
arabi,
crime,
violenta,
Kadhafi
/actualitate/muammar-kadhafi-este-in-defensiva-in-libia-in-timp-ce-protestele-continua-in-lumea-araba-8013784
8013784
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.