LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Motorul economiei europene s-ar putea opri. Germania riscă să intre în recesiune, iar increderea investitorilor scade

Postat la 15 iunie 2019 96 afişări

Germania este în pericol de a se confrunta cu o recesiune fondul escaladării protecţionismului care afectează gigantul exportator. Problemele naţiuni nu se opresc aici, pentru că potrivit indicelui de încredere, investitorii consideră că economia germană este pe cale să atingă nivelul din 2010, scrie Bloomberg.

Motorul economiei europene s-ar putea opri. Germania riscă să intre în recesiune, iar increderea investitorilor scade

În timp ce indicele Sentix este mai degrabă un indicator al perspectivelor investitorilor decât un indicator economic de scară largă, avertizarea privind recesiunea este doar cea mai recentă dintr-o serie de rapoarte negative asociate celei mai mari economii a Europei.

Săptămâna trecută, banca centrală din Germania şi-a redus prognozele de creştere în acest an la doar 0,6%, iar cifrele au arătat că producţia industrială a suferit cea mai puternică scădere din ultimii patru ani.

Indicele Sentix a fost puternic influenţat de războiul comercial dintre SUA şi China, precum şi de ameninţarea înmulţirii tarifelor pentru Europa.

Speranţa că faza de slăbiciune economică de la începutul anului s-ar putea finaliza rapid a dispărut. Deşi cauza problemei este uşor de identificat, nu este neapărat şi uşor de rezolvat, având în vedere fronturile politice care se manifestă din ce în ce mai agresiv.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
investitori,
recesiune,
incredere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.