Google va lansa platforma dedicată jocurilor video. Cât vor costa abonamentele

Postat la 14 iunie 2019 47 afişări

Compania americană Google va lansa Stadia, platforma sa de streaming dedicată jocurilor video - care nu va necesita folosirea unor console sau a unor calculatoare scumpe, ci doar a unei tastaturi speciale -, în luna noiembrie, iar abonamentele lunare vor costa 10 dolari, relatează cnbc.com.

Google va lansa platforma dedicată jocurilor video. Cât vor costa abonamentele

Primele detalii despre acest serviciu de streaming au fost anunţate în luna martie, iar, joi, Google a venit cu completări, reprezentanţii companiei spunând că amatorii pot face deja precomenzi, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii gigantului american au explicat felul în care va funcţiona Stadia. Potrivit acestora, dacă cineva va viziona un videoclip despre un joc video pe YouTube, acesta ar putea să aibă acces rapid la el prin accesarea unui buton pe care scrie "Play Now". Astfel, va fi eliminată nevoia de cumpăra jocurile în sine sau de a le descărca, iar Google va depune toate eforturile pentru a le reda cu ajutorul stocării în cloud.

Stadia va putea funcţiona pe orice tip de ecran, dar lansarea efectivă a jocurilor se va putea face pe monitoare, laptopuri, tablete şi telefoane mobile. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a schimba formatul pe care îl folosesc, ceea ce înseamnă că vor putea să înceapă un joc pe computer şi să îl continue pe dispozitivul mobil.

Persoanele interesate se pot juca cu ajutorul tastaturii şi mouse-ului sau cu un dispozitiv special Stadia pus în vânzare de Google şi care va costa 69 de dolari.

Platforma creată de Google va avea posibilitatea de a susţine jocurile în format 4K, dar creatorii ei susţin că acestea vor putea fi accesate şi în rezoluţii de până la 8K. Momentan, pasionaţii de jocuri video nu dispun încă de echipamente 8K, iar consolele de la principalii producători din domeniu, Microsoft şi Sony, funcţionează doar la capacitatea 4K, High Dynamic Range.

Cititi mai mutle pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
costuri,
jocuri video,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.