Motorola sărbătoreşte 90 de ani de la înfiinţare

Autor: Andra Stroe Postat la 25 septembrie 2018 50 afişări

În urmă cu 90 de ani, pe 25 septembrie 1928, la Chicago, fraţii Paul şi Joseph Galvin au înfiinţat compania care a precedat Motorola, Galvin Manufacturing Corporation, cu un singur produs şi cinci angajaţi.

Motorola sărbătoreşte 90 de ani de la înfiinţare

Primul produs al companiei a fost conceput în 1928 şi urmărea prelungirea autonomiei bateriei.

Prin nenumăratele inovaţii realizate de-a lungul istoriei companiei se numără primul radio FM cu două căi din lume, lansat în 1943, care a permis comunicarea între Pământ şi Lună cu ocazia primei aselenizări, modelul RAZR V3, care a schimbat designul telefonului mobil şi l-a poziţionat pentru prima dată ca accesoriu de modă sau tehnologia moto mod, care permite telefonului să devină instantaneu un boombox, o imprimantă foto instant, un gamepad sau o cameră 360°.

Timp de 90 de ani, de la telefoane auto la telefoane inteligente, compania a urmărit obiectivul de a depăşi barierele în domeniul inovaţiei şi de a face tehnologia uşor accesibilă unui număr cât mai mare de utilizatori.

Motorola Mobility LLC a fost achiziţionată de Lenovo Group Holdings în anul 2015. Motorola Mobility este o subsidiară deţinută integral de Lenovo şi este responsabilă cu conceperea şi producerea tuturor dispozitivelor mobile din marca Moto şi Motorola.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
motorola,
infiintare,
aniversare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.