Moţiunea de cenzură a PSD a fost respinsă

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 iunie 2021 55 afişări

Parlamentul a respins, marţi, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, iniţiată de senatori şi deputaţi PSD. În favoare au votat 201 parlamentari.

Moţiunea de cenzură a PSD a fost respinsă

Pentru aprobarea moţiunii de cenzură erau necesare 234 de voturi.

În favoarea moţiunii de cenzură au votat senatorii şi deputaţii PSD şi AUR.

La şedinţă au fost prezenţi 364 de parlamentari din cei 466 de deputaţi şi senatori.

Premierul Florin Cîţu a spus că a devenit obsesia social-democraţilor, care văd în el „cel mai mare inamic al lor, o ameninţare”: „După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dvs. Am tranşat alegerile din PNL. De cine vă e cel mai frică nu scăpaţi”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul că nu a majorat alocaţiile, nu a crescut pensiile şi nu a sprijinit agricultorii şi antreprenorii: „Domnule Cîţu, aroganţa nu vă ajută la nimic! Dimpotrivă”.

Florin Cîţu este „un fricos care a ajuns dintr-o întâmplare nefericită” prim-ministrul României, spune copreşedintele AUR George Simion: „L-a luat domnul Orban de pe stradă, l-a făcut ministru, l-a făcut prim-ministru şi acum vine în faţa Parlamentului să vorbească despre alegerile interne din PNL”.

Moţiunea de cenzură „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu” a fost iniţiată de 156 de deputaţi şi senatori PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlament,
moţiune de cenzură,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.