Moştenirea lui Chavez: degeaba s-au bucurat pieţele financiare (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 09 martie 2013 24 afişări

Decesul liderului venezuelean Hugo Chavez a adâncit incertitudinea privind viitorul economiei, venind după o perioadă de câteva luni în care ştirile privind boala lui Chavez şi o posibilă demisie a lui au dus la o scădere costurilor de îndatorare a ţării şi la o ameliorare a percepţiei de risc din partea investitorilor în obligaţiunile emise de Caracas.

Vicepreşedintele Nicolas Maduro a declarat însă răspicat că, deşi Chavez nu mai este, filozofia sa de guvernare ("chavismo") va rămâne, ceea ce înseamnă că politicile economice bazate pe protecţie socială, naţionalizări şi opoziţia faţă de SUA şi organismele financiare internaţionale vor continua să definească orientarea Venezuelei în raport cu străinătatea.

Viaţa lui Hugo Chavez - GALERIE FOTO

Maduro a preluat oficial preşedinţia interimară, dar şi rolul de candidat prezidenţial al partidului de guvernământ, spre a-şi asigura victoria în alegerile ce ar trebui să aibă loc în 30 de zile, conform constituţiei. Opoziţia a contestat decizia lui Maduro, având în vedere că, potrivit constituţiei, preşedinţia interimară trebuie să fie preluată de şeful Adunării Naţionale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mostenirea-lui-chavez-degeaba-s-au-bucurat-pietele-financiare-video-10656904
10656904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.