Moscova acuză Occidentul în legătură cu ancheta privind avionul prăbuşit în Ucraina: Au pierdut orice interes

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 25 august 2014 113 afişări

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat luni Occidentul şi Kievul că "au pierdut orice interes" în legătură cu ancheta privind cauzele prăbuşirii zborului MH17 în estul Ucrainei, în condiţiile în care partea rusă a denunţat "lipsa de transparenţă" în acest caz.

"De fapt, suntem singurii care continuă să acorde atenţie acestei probleme", a declarat ministrul Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă susţinută la Moscova. "Avem impresia că ceilalţi şi-au pierdut orice interes pentru anchetă", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Serghei Lavrov a mai declarat că, "după primele acuzaţii aproape isterice care vizau Rusia şi pe rebeli, autorii acestora păstrează acum tăcerea" în legătură cu desfăşurarea anchetei.

Astfel, Rusia "nu a auzit nicio explicaţie clară a faptului că decriptarea completă a înregistrărilor de zbor nu este încă disponibilă şi de ce Ucraina nu poate încă să prezinte înregistrarea discuţiilor dintre controlorii de trafic din Dnepropetrovsk, în estul Ucrainei, şi toate avioanele care survolau regiunea în acel moment", a adăugat ministrul rus de Externe.

Rusia "pune aceleaşi întrebări Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO), însă fără a obţine niciun răspuns transparent", a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, dintre care 193 de cetăţeni olandezi, a fost doborât de o rachetă, la 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi. Investigaţia experţilor internaţionali la faţa locului a fost suspendată la începutul lunii august, din cauza luptelor în jurul zonei în care se află fragmentele avionului.

Kievul şi occidentalii îi acuză pe rebeli că au doborât avionul, în timp ce Moscova şi insurgenţii susţin că autorităţile de la Kiev sunt responsabile pentru această catastrofă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
AVION,
UCRAINA,
ancheta
/actualitate/moscova-acuza-occidentul-in-legatura-cu-ancheta-privind-avionul-prabusit-in-ucraina-au-pierdut-orice-interes-13141611
13141611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.