Moody's a retrogradat şase ţări din zona euro. Franţa, Austria şi Marea Britanie au primit avertizări

Postat la 14 februarie 2012 14 afişări

Agenţia de evaluare financiară Moody's a retrogradat luni seara şase state din zona euro, inclusiv Italia, Spania şi Portugalia, şi a avertizat că ar putea coborî ratingurile "Aaa" ale Franţei, Austriei şi Marii Britanii, din cauza crizei datoriilor de stat din Europa, transmite Reuters.

Moody's a luat măsuri mai puţin agresive în privinţa statelor din zona euro decât agenţia Standard & Poor's, care a coborât în ianuarie ratingurile a nouă state din zona euro, inclusiv Franţa şi Austria - care au pierdut astfel ratingul triplu-A "imaculat" şi a trecut la negativă perspectiva ţărilor din uniunea monetară cu excepţia Germaniei. Fitch a coborât în ianuarie ratingurile Belgiei, Ciprului, Italiei, Sloveniei şi Spaniei, indicând totodată că există şanse de 50% pentru noi retrogradări în următorii doi ani. Decizia Moody's pune însă pentru prima dată sub semnul întrebării ratingul "Aaa" al Marii Britanii.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
moody's,
retrogradare
/actualitate/moody-s-a-retrogradat-sase-tari-din-zona-euro-franta-austria-si-marea-britanie-au-primit-avertizari-9234319
9234319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.