Moody's a retrogradat McGraw-Hill, grup care deţine S&P, cea mai mare agenţie de rating din lume

Postat la 15 februarie 2013 15 afişări

Grupul McGraw-Hill, proprietarul Standard & Poor's (S&P), cea mai mare agenţie de rating din lume, a fost retrogradat de Moody's, din cauza procesului prin care autorităţile americane cer companiei deţinute de McGraw-Hill daune de până la 5 miliarde de dolari.

Moody's a coborât ratingul cu două trepte, de la "A3" la "Baa2", şi a avertizat că ar putea urma o nouă revizuire negativă. Noul calificativ, cu două trepte peste categoria nerecomandată investitorilor, ia în calul vânzarea unei divizii a McGraw-Hill şi procesul deschis la începutul lunii februarie de Departamentul Justiţiei din SUA, potrivit Bloomberg.

Acţiunile McGraw-Hill au scăzut cu 23% de la începutul lunii februarie, reducând capitalizarea cu 3,75 miliarde de dolari. Autorităţile americane au acuzat S&P de subevaluarea intenţionată a riscurilor unor obligaţiuni ipotecare, a căror prăbuşire a contribuit la declanşarea crizei financiare globale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Moody's,
McGraw-Hill,
S&P,
rating
/actualitate/moody-s-a-retrogradat-mcgraw-hill-grup-care-detine-s-p-cea-mai-mare-agentie-de-rating-din-lume-10564048
10564048
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.