Moody's a retrogradat Italia cu două trepte, la "Baa2", aproape de categoria "junk"

Postat la 13 iulie 2012 6 afişări

Moody's a retrogradat vineri ratingul obligaţiunilor guvernamentale italiene cu două trepte, de la "A3" la "Baa2", cu doi paşi deasupra categoriei "junk" a investiţiilor cu caracter speculativ, din cauza creşterii costurilor de finanţare, încetinirii creşterii economice şi riscurilor de contagiune.

Agenţia de rating a menţinut perspectiva negativă atribuită Italiei, avertizând că sunt posibile noi acţiuni similare, potrivit unui comunicat transmis vineri de Moody's. Noul rating al obligaţiunilor italiene este pe penultima treaptă din categoria "investment grade" şi cu un nivel deasupra calificativului Spaniei, potrivit datelor Bloomberg. "Perspectiva economică pe termen scurt a Italiei s-a deteriorat, prin creştere mai slabă şi şomaj mai ridicat, ceea ce creează riscul ca statul să nu poată respecta ţintele de consolidare fiscală. Ratarea obictivelor fiscale ar putea eroda şi mai mult încrederea din piaţă, amplificând riscul unui blocaj brusc al finanţării", se spune în comunicatul Moody's.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
moody's,
retrogradare,
italia
/actualitate/moody-s-a-retrogradat-italia-cu-doua-trepte-la-baa2-aproape-de-categoria-junk-9858105
9858105
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.