Moment ISTORIC pentru tenisul românesc! Noul clasament WTA e de pus în ramă nu doar datorită Simonei Halep!

Postat la 17 octombrie 2017 2451 afişări

Asociaţia Tenisului Feminin (WTA) a dat luni publicităţii noul clasament, iar sportul românesc se mândreşte cu o performanţă ieşită din comun! Avem cinci reprezentante în prima sută mondială, după ce Mihaela Buzărnescu a intrat în elită graţie unei ascensiuni superbe.

Moment ISTORIC pentru tenisul românesc! Noul clasament WTA e de pus în ramă nu doar datorită Simonei Halep!

Simona Halep este lider mondial pentru a doua săptămână la rând, dar aceasta nu este singura veste excelentă pe care o primim de la WTA! Mihaela Buzărnescu a pătruns în premieră în Top 100, după ce săptămâna trecută a făcut spectacol la Linz, calificându-se în semifinalele turneului dotat cu 250.000 de dolari. Parcursul senzaţional al bucureştencei care le-a eliminat pe Anett Kontaveit (Estonia), Ajla Tomljanovic (Croaţia) sau Belinda Bencic (Elveţia) i-a adus acesteia o urcare de 16 locuri in ierarhia mondială, până pe 89 WTA. Performanţa Mihaelei este cu atât mai spectaculoasă cu cât sportiva a început sezonul pe poziţia 540 WTA.

Halep are 6.175 de puncte în visterie, păstrând un avans de 40 de puncte în faţa ibericei Garbine Muguruza! Practic, Top 10 WTA a rămas neschimbat faţă de săptămâna trecută: Karolina Pliskova (Cehia) completează podiumul, Elina Svitolina (Ucraina) se află pe locul 4, Venus Williams (SUA) ocupă poziţia a 5-a, Carolina Wozniacki (Danemarca) e pe 6, Jelena Ostapenko (Letonia) se poziţionează pe locul 7, Svetlana Kuzneţova (Rusia) se află pe locul 8, Caroline Garcia (Franţa) ocupă locul 9, iar Johanna Konta (Marea Britanie) este a 10-a jucătoare a lumii.

Cittii mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wta,
clasament,
tenis,
simona halep,
refuz,
istoric,
asociatie,
elita

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.