Mohamed Morsi va fi judecat de justiţia egipteană pentru instigare la crimă

Postat la 02 septembrie 2013 44 afişări

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi, destituit şi arestat de către armată la 3 iulie, va fi judecat alături de alţi 14 responsabili şi membri ai Frăţiei musulmane pentru "instigare la crimă", a anunţat Parchetul într-un comunicat fără a preciza o dată a procesului.

Mohamed Morsi va fi judecat de justiţia egipteană pentru instigare la crimă

 Preşedintele islamist destituit va trebui să răspundă pentru moartea a cel puţin şapte manifestanţi la 5 decembrie 2012 în cursul marilor manifestaţii, fiind acuzat că vroia să islamizeze legislaţia celei mai populate ţări arabe după publicarea unui decret constituţional.

Confruntări au izbucnit între susţinători şi opozanţi ai lui Morsi, acuzat astăzi de "instigare la crimă şi violenţă".

Printre cei 14 co-acuzaţi alături de Morsi figurează Essam al-Arian, numărul 2 al partidului Libertăţii şi Justiţiei (PLJ), ramura politică a Frăţiei musulmane, şi Mohamed Beltagi, fost parlamentar şi unul dintre ultimii lideri ai confreriei lui Morsi, arestat de autorităţi joi.

După destituirea lui Morsi urmată de dispersarea într-o baie de sânge a partizanilor săi la 4 august la Cairo, peste o mie de persoane, majoritatea pro-Morsi, au fost ucise şi peste 2.000 de membri ai Frăţiei musulmane au fost arestaţi, printre care principalii lideri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mohamed-morsi-va-fi-judecat-de-justitia-egipteana-pentru-instigare-la-crima-11285968
11285968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.