Modificarea legii finanţării: Toate formaţiunile politice din Parlament au primit subvenţii ce depăşesc 13 milioane de lei, în luna martie

Autor: Ana Petrescu Postat la 29 aprilie 2018 51 afişări

Toate partidele parlamentare au primit subvenţii care au depăşit 13 milioane de lei, în luna martie a acestui an, după ce deputaţii au modificat legea privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. În decembrie 2017, subvenţiile s-au ridicat la peste 3 milioane lei.

În plenul din 19 decembrie 2017, Camera Deputaţilor a votat, în calitate de for decizional, iniţiativa legislativă a deputatului PSD Mircea Drăghici, prin care a fost modificată Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, conform datelor de pe site-ul Camerei. Astfel, a fost schimbată prevederea "partidele politice primesc anual subvenţie de la bugetul de stat, în condiţiile legii" în "suma alocată anual partidelor politice de la bugetul de stat este de cel puţin 0,01% şi de cel mult 0,04% din produsul intern brut". Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe 16 ianuarie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PARTIDE,
FINANŢARE,
PARLAMENT

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.