Modelul georgian se extinde

Postat la 30 martie 2006 7 afişări

Opozitia din Ucraina si cea din Belarus au organizat saptamana trecuta mari mitinguri de protest impotriva regimurilor dictatoriale din tarile lor.

Opozitia din Ucraina si cea din Belarus au organizat saptamana trecuta mari mitinguri de protest impotriva regimurilor dictatoriale din tarile lor. In Ucraina, mitingurile au fost convocate de sustinatorii candidatului de opozitie Viktor Iuscenko (foto) la alegerile prezidentiale din aceasta saptamana, avand in vedere ca opozitia suspecteaza puterea de incercarea de a frauda alegerile. 

In Belarus, protestatarii au criticat referendumul de saptamana trecuta, care ii va permite presedintelui Lukasenko sa ramana la putere si dupa 2006. Mitingurile de la Minsk s-au soldat cu numeroase arestari si cu brutalizarea unor ziaristi si lideri ai opozitiei, ceea ce a provocat oprobriul comunitatii internationale. Recent, SUA au adoptat o lege privind democratizarea institutiilor belaruse, autorizand acordarea de asistenta financiara pentru organizatiile societatii civile din Belarus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/modelul-georgian-se-extinde-2510822
2510822
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.