Moartea presedintelui polonez: Varsovia considera incomplet raportul rusilor

Postat la 16 ianuarie 2011 11 afişări

Raportul rus pe tema prabusirii avionului prezidential polonez la Smolensk este "incomplet", a sustinut premierul Poloniei, Donald Tusk, care va cere Rusiei negocieri suplimentare pentru rescrierea documentului.

Potrivit raportului definitiv al Comitetului Interguvernamental pentru Aviatie (MAK), prezentat la Moscova in aceasta saptamana, presedintele Lech Kaczynski si alti oficiali polonezi de rang inalt au exercitat presiuni asupra echipajului avionului, in contextul in care pilotii nu aveau un antrenament suficient, luand hotararea de a ateriza "in conditii neprielnice".

Avionul Tupolev-154 ce-l transporta pe presedintele Lech Kaczynski, pe sotia acestuia si alti oficiali polonezi s-a prabusit la 10 aprilie 2010, incercand sa aterizeze, in conditii de ceata, langa Smolensk, in vestul Rusiei. Toti cei 96 de ocupanti ai aeronavei prezidentiale au murit. Presedintele polonez urma sa asiste la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la masacrarea a aproximativ 22.000 de ofiteri polonezi, prizonieri ai Armatei Rosii, de catre politia secreta sovietica la Katin, in apropiere de Smolensk.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/moartea-presedintelui-polonez-varsovia-considera-incomplet-raportul-rusilor-7893554
7893554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.