MKB Nextebank si-a majorat capitalul social

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 09 iunie 2011 63 afişări

Actionarii MKB Nextebank au majorat capitalul social al bancii cu 82,11 milioane de lei (19,7 mil. euro), pana la 462,25 milioane de lei (111,3 mil. euro).

Infuzia de capital a fost realizata prin subscrierea unui numar de 29,3 milioane de actiuni din totalul actiunilor emise, cu o valoare nominala de 2,8 lei/actiune. La 31 martie, AGA decisese majorarea capitalului social cu 94,7 miliarde de lei, prin emiterea a 33,8 milioane de actiuni.

Majorarea capitalului s-a facut prin aport de numerar, prin exercitarea dreptului de preferinta al actionarilor existenti, proportional cu numarul de actiuni detinute, paritatea fiind de 1 actiune noua la 4,0130074 actiuni vechi. Tot atunci a fost aprobata conversia in actiuni a unei datorii de 5 mil. euro (21,5 milioane de lei) a bancii romanesti catre banca ungara MKB Bank, actionarul majoritar, cu peste 90% din actiuni, controlata la randul sau de grupul german Bayern LB.

Aceasta este prima infuzie de capital din noiembrie incoace, dupa ce MKB Nextebank si-a schimbat numele din Romexterra in MKB Nextebank si a lansat noua strategie de business, reorientandu-se de la un profil de banca universala spre unul care vizeaza mai ales segmentul profesiunilor liberale si serviciile de tranzactionare prin internet banking si mobile banking.

"Majorarea de capital reprezinta confirmarea increderii pe care actionarii o acorda planurilor de dezvoltare pe care le avem pe termen lung. Ne concentram in continuare pe oferirea unor solutii personalizate in cadrul unui nou model de business pe piata romaneasca", a declarat Tamás Ákos, presedintele consiliului de administratie al MKB Nextebank.

Ziarul Financiar a citat recent un raport al MKB Bank din care reiesea ca banca are in vedere retragerea de pe piata din Romania pana in 2013. Activele MKB Nextebank au scazut anul trecut la jumatate, la 1,6 miliarde de lei, iar pierderea s-a dublat, la 247 de milioane de lei (circa 59 mil. euro), pe fondul cresterii cheltuielilor cu provizioanele si al scaderii veniturilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mkb-nextebank-si-a-majorat-capitalul-social-8327172
8327172
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.