Mitropolia Moldovei: nu avem nici o legătură cu manifestarea, le cerem oamenilor să fie paşnici

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 octombrie 2020 95 afişări

Mitropolia Moldovei: nu avem nici o legătură cu manifestarea, le cerem oamenilor să fie paşnici

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei anunţă că nu au nicio legătură cu manifestarea de la Iaşi în cadrul căreia credincioşii le-au cerut autorităţilor să renunţe la restricţiile de Sf.Parascheva. Cei de la Mitropolie le-au solicitat participanţilor să fie paşnici.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei le-au cerit participanţilor să fie paşnici şi să nu se certe cu forţele de ordine.

„Mitropolia nu are nici o legătură cu acea manifestare spontană care a avut loc şi care înţeleg că s-ar putea prelungi, însă înţelegem durerea lor. Este clar că oamenii sunt foarte supăraţi pentru că statul le restricţionează accesul. Îi îndemnăm să se roage, să fie paşnici, să respecte regulile, să poarte masca, să dovedescă că sunt credincioşi ascultători. Împărtăşim durerea lor... îi rog pe pelerini să nu admonesteze forţele de ordine, nu are nicio vină un jandarm sau un poliţist că îşi face datoria, printre ei sunt oameni credincioşi care ei înşişi suferă pentru că se întâmplă chestiile astea”, a declarat reprezentatul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Constantin Sturzu.

Reprezentantul Mitropoliei i-a avertizat pe participanţii la proteste că oricând pot să apară provocatori şi a vorbit din nou despre „abuzul” făcut de autorităţi.

„Uitaţi-vă în toate normele internaţionale. Ceea ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din 90 încoace asupra libertăţii de conştiinţă, nu doar de conştiinţă religioasă, într-o zi poate şi alte culte, poate şi ateii vor fi supuşi unor restricţii, nu este corect să discriminzezi pe criteriul religios”, a precizat preotul Sturzu.

Conducerea Bisericii consideră că impunerea unor restricţii la sărbătoarea Sf.Parascheva reprezintă o măsură discriminatorie, care încalcă numeroase prevederi legale. Liderii BOR au mai spus că este o situaţie foarte greu de înţeles şi de acceptat, au vorbit despre una dintre cele mai triste perioade din istoria Moldovei şi le-au cerut autorităţilor să revină asupta deciziei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mitropolie,
sf.parascheva,
protest

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.