Misterul morţii al unui apropiat al lui Putin se adânceşte. "Nu excludem nicio ipoteză"

Postat la 11 martie 2016 283 afişări

Misterul morţii al unui apropiat al lui Putin se adânceşte. "Nu excludem nicio ipoteză"

Un fost apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Mihail Lesin, găsit decedat în noiembrie într-o cameră de hotel, la Washington, a murit în urma unor lovituri puternice la nivelul capului - şi nu de infarct, cum scria presa rusă atunci -, au anunţat joi oficiali americani, informează New York Times.

Deşi legistul şi poliţia nu au declarat moartea lui Lesin ca fiind un act criminal, autorităţile nu mai consideră că rusul a murit de cauze naturale. Lesin, mort la vârsta de 59 de ani, prezenta răni la nivelul gâtului, trunchiului, braţelor şi picioarelor.

Ancheta continuă, iar Dustin Sternbeck, un purtător de cuvânt al Departamentului Poliţiei D.C a declarat că : "Nu putem exclude nicio ipoteză în acest stadiu".

Luni de zile Lesin a fost subiectul mai multor speculaţii. În media din Rusia s-a spus că Lesin s-a certat cu acţionarul majoritar al Gazprom, Iuri V. Kovalchuk, un aliat al lui Putin. Unii au speculat că ar fi fugit în Statele Unite, după ce a decăzut din graţiile lui Putin.

Mihail Lesin şi-a început ascensiunea în mass-media din Rusia după căderea Uniunii Sovietice, a lucrat în publicitate, şi a obţinut un post executiv în cadrul Gazprom. Între 1999-2004 a fost ministru al presei, în perioada primului mandat al  lui Putin ca preşedinte, şi şi-a extins controlul asupra mass-mediei, televiziunii în principal. Lesin a fost un instrument vital în eforturile Kremlinului de a prelua controlul asupra mass-mediei.

Mai târziu, el a servit în calitate de consilier prezidenţial. El este creditat ca fiind cel care a creat Russia Today, un post de ştiri în limba engleză, controlat de Guvernul rus.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/misterul-mortii-al-unui-apropiat-al-lui-putin-se-adanceste-nu-excludem-nicio-ipoteza-15104467
15104467
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.