Misiune nouă pentru pompierii români care luptă cu incendiile din Franţa

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 august 2022 37 afişări

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că misiunile modulului naţional de stins incendii continuă duminică în altă zonă din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne, Franţa.

Misiune nouă pentru pompierii români care luptă cu incendiile din Franţa

Potrivit IGSU, începând cu ora 08.15, modulul execută operaţiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură din Franţa.

Astfel, 36 de pompieri cu cinci maşini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 litri şi un microbuz se află în zona menţionată. Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 litri care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, explică reprezentanţii IGSU.

Misiunile executate de personalul modulului din România constau în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse. De asemenea, pompierii încearcă să menţină o linie de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată.

În Franţa au fost detaşaţi 77 de pompieri cu maşini şi echipamente. Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franţa,
pompieri,
misiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.