Mircea Diaconu, desemnat ministru al culturii, este urmărit penal pentru conflict de interese

Postat la 02 mai 2012 11 afişări

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul ICCJ au declanşat, în ianuarie, urmărirea penală pentru conflict de interese faţă de Mircea Diaconu, desemnat actualmente pentru postul de ministru al culturii în guvernul Ponta, iar dosarul este în fază de finalizare, potrivit unui răspuns comunicat MEDIAFAX de către Biroul de presă al Ministerului Public.

În octombrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul instanţei supreme să-l cerceteze pentru abuz în serviciu şi conflict de interese pe Mircea Diaconu, senator şi director la Teatrul "C.I.Nottara", pentru că ar fi favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la teatru.

Potrivit ANI, în 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, soţia lui Mircea Diaconu, în calitate de salariat al Teatrului "C.I. Nottara", a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, în data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic. Cererea sa a fost aprobată de către directorul Teatrului "C.I. Nottara", Mircea Diaconu, deşi soţia nu îndeplinea condiţiile înscrise în fişa postului de regizor artistic, de minim un an experienţă în domeniul regiei. La concursul din 13 august 2007, Mircea Diaconu a fost preşedinte al comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate în care i-a acordat soţiei sale calificativul maxim. În 15 august 2007, Maria Diana Diaconu a fost promovată în funcţia de regizor artistic.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mircea-diaconu-desemnat-ministru-al-culturii-este-urmarit-penal-pentru-conflict-de-interese-9586017
9586017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.