Ministrul ucrainean al Agriculturii pune sub semnul întrebării exportul de cereale

Autor: Petru Mazilu Postat la 26 martie 2022 71 afişări

Ministrul ucrainean al Agriculturii pune sub semnul întrebării exportul de cereale

Ministrul ucrainean al Agriculturii pune sub semnul întrebării exportul de cereale din cauza războiului din Ucraina. Acest lucru ar putea provoca o criză la nivel mondial, cele mai afectate urmând să fie ţările dependente de exporturile din Ucraina.

Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume, dar conflictul pune presiune asupra producţiei şi exportului de produse alimentare.

Sâmbătă, ministrul ucrainean al Agriculturii a declarat că situaţia privind exportul de cereale se înrăutăţeşte „pe zi ce trece", anunţă Sky News.

Acest lucru ar putea fi îngrijorător pentru ţările importatoare care se bazează pe această resursă pentru producţia de alimente.

Ministrul a adăugat că producţia nu este afectată în zone din Ucraina care nu au fost ocupate, dar singura modalitate de a rezolva criza este de a pune capăt războiului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultură,
export,
cereale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.