Ministrul Turismului vrea să aducă turişti japonezi în România

Postat la 18 ianuarie 2013 14 afişări

Ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini, a declarat agenţiei MEDIAFAX că intenţionează să atragă în România turişti asiatici, în special din Japonia, unde va redeschide biroul de promovare turistică închis în urmă cu câţiva ani.

"Noi trebuie să ţintim şi ţările unde economia este solidă şi oamenii au bani. Nu ştiu cât s-a făcut să atragem turişti japonezi, dar dacă vă duceţi la Moscova veţi vedea numai asiatici. Pentru că ei au bani şi cheltuiesc şi sunt foarte avizi să cunoască", a spus Grapini.

Deşi România avea birouri de promovare turistică şi în Japonia, şi în China, acestea au fost închise în ultimii ani.

"În orice caz, după părerea mea Japonia trebuie pusă pe listă. Şi China poate să fie un loc în care noi să avem un birou şi să promovăm eficient, pentru că ştim bine că chinezii sunt populaţia care cheltuieşte foarte puţin, deşi au bani, şi de aceea trebuie stimulaţi", a afirmat ministrul.

Eforturile autorităţilor române de promovare pe piaţa japoneză vor avea de contracarat imaginea proastă a României după uciderea studentei acostată în aeroportul Otopeni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-turismului-vrea-sa-aduca-turisti-japonezi-in-romania-10492081
10492081
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.