Ministrul Transporturilor vrea reînnoirea flotei Tarom

Postat la 18 august 2016 110 afişări

Ministrul Transporturilor vrea reînnoirea flotei Tarom

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat, joi, în judeţul Alba, că este nevoie de reînnoirea flotei Tarom, pentru că aeronavele mari ale companiei au ajuns într-o stare critică, iar exploatarea lor în continuare ar presupune costuri mari cu mentenanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX. Sorin Buşe a spus că aeronavele mari de tip Airbus au ajuns într-o fază critică a exploatării, achiziţia de noi avioane urmând să corespundă cu actuala configuraţie de zbor a companiei.

”Este vorba de aeronavele mari, de Airbus-uri care au ajuns într-o fază critică a exploatării, iar, dacă am continua, ar fi costuri foarte mari şi pentru reparaţii, dar şi pentru mentenanţă. Nu mai sunt nişte aeronave foarte noi, nu sunt eficiente ca şi consum de combustibil (…). Trebuie căutate alte aeronave care să corespundă configuraţiei actuale de zbor. A început acum un proces de reanalizare a tot modelului de business (…) şi, cu ajutorul consultanţilor, sperăm să găsim configuraţia de rute care este cea mai avantajoasă pentru Tarom şi care poate să aducă cel mai mare venit”, a mai spus Buşe.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.