Ministrul Sănătăţii: Verificăm toate codurile de parafă eliberate de Direcţia de Sănătate Publică în 2018. Sunt o mie de dosare

Postat la 06 februarie 2019 28 afişări

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, referitor la cazul italianului care a operat în clinici private deşi avea doar 8 clase, că existau sesizări în ceea ce-l priveşte din noiembrie şi că acum sunt verificate toate parafele eliberate de Direcţia de Sănătate Publică în 2018.

Ministrul Sănătăţii: Verificăm toate codurile de parafă eliberate de Direcţia de Sănătate Publică în 2018. Sunt o mie de dosare

„Instituţiile private nu sunt conştiente de ceea ce trebuie să facă, adică să presteze servicii de calitate şi în siguranţa pacienţilor. Vă asigur că în sistemul public aşa ceva nu se poate întâmpla. Nu am în acest moment toate datele (despre existenţa altor cazuri de acest gen -n.r.) .A primit o parafă fără nişte documente legale, parafă pe care nu putea să o utilizeze fără celelalte documente. Responsabilitatea este a instituţiilor. 

 

Angajatorul (ar trebui să răspundă -n.r.), în primul rând, pentru că are obligaţia să verifice toate documentele, ori el avea unul singur. (Controlul -n.r.) deja este iniţiat. (Clinicile private -n.r.) nu sunt pe cont propriu. Dacă unii i-au lăsat să fie pe cont propriu, asta este problema lor. Am iniţiat controale împreună cu ministerul de Finanţe, inclusiv pentru acele decontări duble. Acum se vede că instituţiile private pot să facă mai mult decât face o instituţie publică, din păcate nu în folosul pacienţilor", a declarat Sorina Pintea, referitor la cazul italianului care a operat în clinici private deşi avea doar 8 clase.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.