Ministrul sănătăţii işi incheie programul la 16.00 şi merge apoi să facă operaţii in clinici private. Nu e rău, dar are un ministru timp pentru un al doilea job?

Autor: Iulian Anghel Postat la 30 ianuarie 2020 287 afişări

Ministrul sănătăţii işi incheie programul la 16.00 şi merge apoi să facă operaţii in clinici private. Nu e rău, dar are un ministru timp pentru un al doilea job?

Când premierul Orban a ajuns la Palatul Victoria, in prima lui zi de mandat, a tunat că, la ora 21.00 funcţionarii guvernului erau plecaţi la casele lor. Cum e posibil aşa ceva, a fulgerat dl Orban.

Dar ministrul sănătăţii, numit de aceleşi premier, dl Orban, işi incheie serviciul de ministru la ora 16.00 şi apoi merge intr-o clinică privată, unde face operaţii – un al doilea job. Frumos. După cum se vede este un medic bun şi nimic nu este mai de lăudat decât asta. Dar iţi permite timpul de ministru pentru doua job-uri?

Un om normal se trezeşte cam pe la 6.30-7.00. Uneori poate dormi şi până la zece, dacă e o zi de duminică şi dacă nu ii sar copii in cap, lucru rar intâlnit.

Dar, indeobşte, timpul e limitat.

Ministrul sănătăţii are insă timp. Să fie şi la minister şi in clinică. Timp liber. In care face şi legislaţie in relaţia stat- medicină privată.

Am stat, in urmă cu câţiva ani, cu tatăl meu, 12 ore, aşteptând un medic in Spitalul Oftamologic, din Lahovari. Am fost programaţi la 7 dimineaţa şi am fost primiţi la 7 seara. Eu jos, in sala de aşteptate, tata  sus, in spital.

In aceeaşi vreme, medicul nostru opera in clinica lui privată. “In timpul liber”. Timp liber, platit de stat.

Cum poţi primi bani de la stat, in vremea in care tu lucrezi pentru altcineva? Cum poate un ministru să spună că programul lui se incheie la 16.00?

Acest guvern nou a venit cu mari promisiuni. Are calităţi mari. Educă masele. Ministrul educaţiei dă cu bocancii in uşa unui profesor şi ţipă la el in văzul tuturor.

Am fost profesor suplinitor, in tinereţe, la doua licee din Bucureşti. Titulara catedrei de franceza, alături de care predam, era o femeie pe care doar dl Trump o poate descrie: minunată. Mă uluia puterea ei de convingere – cum poate face această femeie de un metru şi şaizeci să poată să predea, stăpânind hărmălaia? Mergeam la lecţiile ei, ca sa invâţ. Mă invita la lecţiile ei. Dar vocea ei era inaltă. O voce inaltă stăpâneşte o clasă de copii – de a noua sau a zecea.Cei de a XI sau a XII sunt mai calmi. Ministrul educaţiei dă insă cu pumnul in uşă pentru că i se pare că vocea invăţătoarei este prea inaltă.

Medicul meu de familie este o femeie, la rândul ei, minunată, cum este şi dentistul meu, tot o femeie. M-am intâlnit cu medicul meu de familie in autobuz, intr-o duminică. Eu mergeam la job, ea la un curs de perfecţionare. Duminica. Niciunul nu aveam timp pentru un al doilea job. Ministrul sănătăţii are.

Asta este, până la urmă, soluţia. In politică ai timp.

Guvernezi prin asumări de răspundere şi prin oronanţe de urgenţă, faci fiţe la proletariat cu eliminarea pensiilor speciale, apoi inchizi prăvălia la ora 16.00, dormi un pic, iar la 20.00 eşti la televizor şi explici cât de rău este PSD care ti-a făcut deficitul bugetar de 5% din PIB.

Asta inseamnă că eşti liberal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministrul sanatatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.