Ministrul Muncii anunţă că 100.000 de pensii vor fi recalculate: Până în 30 septembrie închidem procedura

Autor: Departamentul Social Postat la 04 mai 2019 53 afişări

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că până la finalul lunii septembrie, aproximativ 100.000 de persoane vor avea pensiile recalculate, fiind vorba despre cei care s-au retras din muncă în baza unor legi speciale. Până la acest moment, peste 40.000 de pensii sunt deja recalculate.

„Sunt persoane care au ieşit de-a lungul timpului pe baza unor legi speciale - legi create strict fie pentru mineri, fie pentru platforme industriale cum e Galaţiul. Aceste persoane au ieşit la pensie, dar au beneficiat de doar 2 dintre cele 3 beneficii. Adică stagiul suplimentar şi reducerea vârstei de pensionare, dar nu au avut punctaj suplimentar. Aceste persoane acum se încadrează în această lege”, a declarat Marius Budăi.

Potrivit ministrului Muncii, aproximativ 100.000 de pensii vor fi recalculate.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BUDĂI,
PENSII,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.