Ministrul de finanţe spune că filipinezii ar trebui să muncească în România pe salariul minim, nu pe mediu

Postat la 06 mai 2018 206 afişări

Legea obligă angajatorii români să îi plătească pe angajaţii din afara UE cu un salariu minim egal cu salariul mediu pe economie, iar ministrul finanţelor vrea să elimine această prevedere. Întrebarea este de ce recruiterii nu aduc oameni din judeţele cu 10% şomaj, precum Vaslui sau Teleorman.

Ministrul de finanţe spune că filipinezii ar trebui să muncească în România pe salariul minim, nu pe mediu

Cei care fac recrutări spun că posibila eliminare a prevederii care impune ca un angajat dintr-o zonă non-UE să primească salariul mediu pe economie în România– măsură anunţată de ministrul finanţelor Eugen Teodorovici – nu ar diminua numărul de angajaţi din ţări precum Vietnam sau Filipine care vin în România.

„Forţa de muncă ar veni şi pe salariul minim în România. În Filipine, angajaţii din resorturi câştigă un dolar pe zi. Dacă primesc un dolar bacşiş, au primit salariul pe toată ziua. Ei vin aici şi în loc de 30 de dolari pe lună trec din start la 500 de dolari pe lună”, spune Alexandra Ivan, managing partner în cadrul firmei de selecţie şi recrutare ROjobs.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.