Ministrul Agriculturii: Politica băncilor se opreşte la ieşirea din oraş

Postat la 30 martie 2012 11 afişări

Dezvoltarea agriculturii a fost influenţată negativ, printre altele, de reticenţa băncilor privind finanţarea fermierilor, deşi dobânzile la credite sunt mai mari decât în alte ţări, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.

"Dacă nu suntem acolo unde ar trebui să fim este şi din cauza reticenţei sistemului bancar în a finanţa agricultura. Politica bancară se opreşte la ieşirea din oraş", a spus ministrul. El a afirmat că agricultura este un sector care a funcţionat în plină criză economică. "Eu sunt de acord că astăzi este mult mai uşor să împrumuţi statul decât să finanţezi investiţiile în agricultură", a arătat Fuia. Ministrul a mai spus că este clar că fermierii români se împrumută la costuri mult mai mari, cu dobânzi mai mari faţă de cei din vestul Europei.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
politic,
banci,
stelian fuia
/actualitate/ministrul-agriculturii-politica-bancilor-se-opreste-la-iesirea-din-oras-9456064
9456064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.