Ministru german: Nu există o alternativă rezonabilă la gazele ruseşti pentru aprovizionarea Europei

Postat la 28 martie 2014 56 afişări

Europa nu are "o alternativă rezonabilă" la gazele ruseşti pentru aprovizionarea cu energie, a declarat ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, care a subliniat că Rusia şi-a respectat angajamentele comerciale chiar şi în timpul Războiului Rece.

Ministru german: Nu există o alternativă rezonabilă la gazele ruseşti pentru aprovizionarea Europei

 "Nu există o alternativă rezonabilă la gazele ruseşti. Mulţi se comportă ca şi când ar exista multe alternative la gazele din Rusia, dar nu este cazul", a afirmat joi ministrul, la un forum energetic organizat de publicaţia Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ), în pline dezbateri referitoare la posibilele sancţiuni economice împotriva Moscovei.

El a subliniat faptul că Rusia şi-a respectat angajamentele comerciale şi în timpul Războiului Rece, a relatat vineri NOZ.

Germania importă 35% din necesarul de gaze din Rusia, mai mult decât unele ţări din Europa de Est, foste state satelit ale Uniunii Sovietice.

Premierul polonez, Donald Tusk, a criticat recent dependenţa Germaniei de gazele ruseşti, considerând că reprezintă o ameninţare la suveranitatea Europei.

Norvegia, prezentată deseori ca un furnizor alternativ de gaze, are posibilităţi limitate de export, iar gazele provenite din Olanda nu sunt de calitate, a spus Gabriel.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministru-german-nu-exista-o-alternativa-rezonabila-la-gazele-rusesti-pentru-aprovizionarea-europei-12352773
12352773
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.