Miniştrii, ştampilele, privatizările şi escrocii

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 aprilie 2013 23 afişări

Cabinetul Ponta pare cuprins de elanuri nebănuite: ministrul economiei Varujan Vosganian a anunţat că "România trebuie să nu mai aibă ştampile" şi a susţinut că în strategia de reindustrializare se va ţine cont de acest lucru.

Miniştrii, ştampilele, privatizările şi escrocii

"Dispariţia ştampilelor va fi modul nostru de a o rupe ca mentalitate cu trecutul. Pare un fleac, dar nu este. Cine are ştampila are puterea: 'A fugit noaptea şi a luat şi ştampila cu el'. Ştampila este robia noastră în faţa democraţiei. Apoi, trebuie să existe un suport informatic al întregii administraţii. Fără asta, oricât de mulţi bani ai avea se vor scurge ca apa printre degete", a afirmat Varujan Vosganian.

Pe lângă lupta cu ştampilele, ministrul a anunţat şi o serie de privatizări, într-o perioadă în care apar tot mai multe voci care critică privatizările din ultimul deceniu; fostul premier Nicolae Văcăroiu spune că 80% din privatizările din România au fost eşecuri, iar analistul Daniel Dăianu crede că unele privatizări puteau fi evitate sau făcute într-un mod mai inteligent.

Cât de inteligent vor fi făcute privatizările anunţate de ministrul Vosganian - Plafar, Sanevit Arad, Şantierele navale de la Mangalia, Oltchim - şi cum vor reacţiona mediul de afaceri, analiştii şi politicienii, vom vedea. Ministrul economiei a anunţat că pe lângă privatizări intenţionează să propună angajări în industria de apărare. "De asemenea, vom prezenta caietul de sarcini pentru parteneriatul de la Cuprumin şi vom propune Ministerului Finanţelor o solicitare de a permite angajarea câtorva sute de persoane în industria de apărare, unde am evaluat portofoliul de comenzi şi există semne că putem dezvolta această industrie", a afirmat Vosganian.

Ministrul economiei spune că pentru Oltchim a primit oferte scrise din partea unor "mari companii din domeniu" şi va începe discuţii cu acestea. Iar premierul Victor Ponta a ţinut morţiş să fie cap limpede şi l-a sfătuit pe Vosganian să fie atent la "escroci". "Orice fel de mare investitor serios, puteţi discuta cu el şi eu îl voi primi. Atenţie la escroci! Au mai fost nişte escroci care reprezentau pe nu ştiu cine şi aveau banii pe nu ştiu unde şi aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut", a afirmat Ponta.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrii-stampilele-privatizarile-si-escrocii-10743593
10743593
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.