Ministerul Transporturilor primeşte cu peste 50% mai mulţi bani în 2019 şi ajunge la un buget de 11,6 mld. lei

Postat la 01 februarie 2019 29 afişări

Potrivit bugetului pe acest an Ministerul Transporturilor va primi 11,66 miliarde de lei, în creştere cu aproape 55% faţă de cheltuielile realizate anul trecut.

Ministerul Transporturilor primeşte cu peste 50% mai mulţi bani în 2019 şi ajunge la un buget de 11,6 mld. lei

Pe de altă parte, în 2018 Ministerul avea un buget de 9,1 miliarde de lei, din care a cheltuit 7,5 mld. lei – după o rectificare spre finalul anului trecut când s-au tăiat aproape 1,2 mld. lei. Astfel, chiar dacă anul trecut s-au alocat peste 9 miliarde de lei, Ministerul nu a cheltuit nici pe departe această sumă. Din acest motiv, anul trecut au fost gata numai 60 km de autostradă. Pentru acest an planul este pentru 100 km de drum rapid, însă Autostrada Pro Infrastructură estimează că cel mai probabil vor fi gata numai 43 km, iar în cel mai bun caz, 69.

 

"În continuare autorităţile afişează dispreţul şi sfidarea din anii trecuţi, promiţând cai verzi pe pereţi. Avem şi o nouă abordare de tipul "nu noi dăm termenele, constructorii spun că finalizează în 2019". De parcă oficialii CNAIR sunt nişte mieluşei inocenţi care nu înţeleg ce li se întâmplă. Dacă antreprenorii nu respectă graficele de execuţie şi obligaţiile asumate contractual, de ce nu sunt penalizaţi?! Este, evident, doar o altă fumigenă creată cu scopul de a ascunde fuga de răspundere şi incompetenţa (i)responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere", scrie Pro Infrastructura, pe pagina de Facebook.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.