Ministerul Transporturilor: Contractul pentru privatizarea CFR Marfă a fost semnat

Autor: Mirabela Tiron Postat la 02 septembrie 2013 81 afişări

Contractul pentru privatizarea CFR Marfă, prin care statul vinde 51% din acţiuni, a fost semnat astăzi la ora 16.30, potrivit oficialilor Ministerului Transporturilor.

Ministerul Transporturilor: Contractul pentru privatizarea CFR Marfă a fost semnat

„Astăzi, 2 septembrie 2013, ora 16.30, la sediul Ministerului Transporturilor a avut loc procedura de semnare a contractului de vânzare -cumpărare a pachetului de 51% din capitalul social al societăţii. Vânzarea pachetului a fost asumată de către Guvernul României prin Hotărârea nr. 526/2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român - S.A., în calitate de cumpărător”, au transmis oficialii Ministerului Transporturilor.

Grup Feroviar Român, condus de Gruia Stoica, a fost declarat pe 20 iunie anul acesta câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

"Până în acest moment, statul român, prin Ministerul Transporturilor şi Guvernul României, a respectat toate angajamentele asumate şi procedurile legale, aflându-se în termenii calendarului stabilit de privatizare a „CFR Marfă”. Următoarele etape importante în finalizarea tranzacţiei sunt  plata valorii acţiunilor de către cumpărător şi transferul efectiv al acestora"

Procesul de pregătire a privatizării „CFR Marfă” a fost demarat în 2008, odată cu includerea companiei în programul de privatizare al Ministerului Transporturilor.

"Prin Hotărârea de Guvern nr.46, din 13 februarie 2013, privind aprobarea Strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă“ S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia, a fost aprobată strategia de privatizare prin vânzarea unui pachet majoritar de acţiuni. Hotărârea nr.526/2013, pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 14 august ., termenul de finalizare a tranzacţiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ. Preţul de cumpărare a pachetului de acţiuni este de 904,98 milioane lei", potrivit Ministerului Transporturilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CFR MARFĂ,
CONTRACT,
PRIVATIZARE
/actualitate/ministerul-transporturilor-contractul-pentru-privatizarea-cfr-marfa-a-fost-semnat-11287455
11287455
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.