Ministerul Sănătăţii explică de ce au apărut noi tulpini de SARS-CoV-2

Autor: Cosmin Pirv Postat la 27 februarie 2021 72 afişări

Ministerul Sănătăţii explică de ce au apărut noi tulpini de SARS-CoV-2

Ministerul Sănătăţii a explicat de ce au apărut noile tulpini de SARS-CoV-2. Conform specialiştilor, tulpinile apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutaţii.

„În acest moment, există mai multe tulpini noi identificate ale virusului SARS-CoV-2. Acestea apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutaţii. Mutaţiile sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic - aceasta este o etapă a procesului de multiplicare a virusului”, au arătat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Conform acestora, multiplicarea virusului începe după ce acesta a intrat într-o celulă din corp. „Multiplicarea presupune copierea materialului genetic al virusului şi sinteza de noi componente virale. Ulterior, acestea sunt asamblate în noi virusuri. Când celula îşi atinge limita de producţie, se sparge şi eliberează virusurile nou formate”, au mai scris specialiştii de la Ministerul Sănătăţii pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit acestora, tot din cauza unor mutaţii, virusul SARS-CoV-2 a început să se transmită de la om la om.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministerul sănătăţii,
tulpini,
virus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.