Ministerul Fondurilor Europene lansează "luna de foc" în care autorităţile de management se vor întâlni zilnic cu beneficiarii

Autor: Catalina Mihai Postat la 22 mai 2015 27 afişări

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) lansează, între 25 mai - 1 iulie, "luna de foc", perioada în care autorităţile de management se vor întâlni zilnic cu beneficiarii de fonduri europene în vederea îmbunătăţirii proceselor gestionate de către Organismele Intermediare şi AM-uri.

Potrivit unui comunicat MFE remis MEDIAFAX, în "luna de foc" care se va desfăşura în perioada 25 mai - 1 iulie toate autorităţile de management din subordinea Ministerului Fondurilor Europene şi-au planificat întâlniri zilnice cu beneficiarii, la solicitarea ministrului Marius Nica.

"Vreau ca AM-urile din cadrul MFE să acorde o atenţie deosebită pe tot parcursul unui an dar, cu precădere, în această perioadă, întâlnirilor cu beneficiarii. La începutul lui iulie trebuie să avem o radiografie clară a fiecărui domeniu în parte, pentru că îmi doresc să venim în continuare în sprijinul beneficiarilor, să optimizăm astfel procedurile referitoare la evaluare, selecţie, contractare, implementare, monitorizare şi plată a proiectelor, să corectăm lucrurile acolo unde este cazul. Toată luna iunie va fi destinată dialogului cu beneficiarul, atât pentru proiectele din exerciţiul financiar actual, 2007 – 2013, cât şi pentru următorul, 2014 - 2020", a declarat Marius Nica, citat în comunicat.

Aspectele semnalate de beneficiari în cadrul întâlnirilor din această perioadă vor fi luate în considerare pentru îmbunătăţirea proceselor gestionate de către Organismele Intermediare şi de către Autoritatea de Management aferente Programului, precizează MFE.

"Trebuie să conştientizăm cu toţii, oricât de solicitant ar fi, că anul 2015 este unul foarte important pentru România. Am stabilit la ultima întrevedere cu doamna comisar Corina Creţu că autorităţile române trebuie să întreprindă toate demersurile necesare pentru ca Programul Operaţional Infrastructură Mare să fie aprobat la Bruxelles în luna iunie. În cadrul aceleiaşi luni, dorim să transmitem Comisiei şi lista proiectelor aferente perioadei 2007 – 2013 pe care dorim să le fazăm. Este important ca atât noi, cât şi beneficiarii, să înţelegem că munca depusă în toată această perioadă, pentru creşterea nivelului absorbţiei pe actualul cadru financiar, va avea rezultate pozitive dacă lucrăm intens acum iar aceste rezultate se vor putea observa în a doua parte a anului 2015", a explicat ministrul MFE.

Nica a spus că fiecare beneficiar trebuie să simtă că în cadrul Ministerului Fondurilor Europene găseşte "o uşă deschisă atunci când are nevoie de lămuriri, de la parteneri oneşti, eficienţi şi cât se poate de cooperanţi".

Totodată, ministrul Fondurilor Europene a solicitat fiecărei autorităţi de management în parte ca, la fiecare final de săptămână, să se transmită către MFE o concluzie a discuţiilor dar şi un set cu principalele probleme de soluţionat în urma întâlnirilor cu beneficiarii.

Începând cu 1 iulie, MFE pune la dispoziţia beneficiarilor adresa de email cabinet.ministru@fonduri-ue.ro pentru orice sesizare şi solicitare nesoluţionată de către autoritatea de management care s-a angajat iniţial să o rezolve.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MFE,
DIALOG,
BENEFICIARI
/actualitate/ministerul-fondurilor-europene-lanseaza-luna-de-foc-in-care-autoritatile-de-management-se-vor-intalni-zilnic-cu-beneficiarii-14316213
14316213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.