LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Ministerul Fondurilor Europene: Beneficiarii de fonduri europene vor încasa peste 1,4 miliarde de lei până pe 7 iunie

Postat la 09 mai 2013 23 afişări

Beneficiarii de finanţări UE vor continua să-şi încaseze banii pe facturile depuse, ca urmare a aprobării de către Guvernul României a unui nou împrumut de la Trezoreria Statului, informează Ministerul Fondurilor Europene.

Ministerul Fondurilor Europene: Beneficiarii de fonduri europene vor încasa peste 1,4 miliarde de lei până pe 7 iunie

 "Guvernul României a aprobat astăzi un nou împrumut în valoare de peste 1,4 miliarde de lei, care va permite efectuarea de plăţi către beneficiari, demonstrând încă o dată angajamentul nostru de a ajunge la zi cu plata facturilor. Noul împrumut facilitează în acelaşi timp accelerarea absorbţiei deoarece sumele eligibile plătite beneficiarilor urmează să fie rambursate de Comisia Europeană după transmiterea, în cel mai scurt timp, a documentelor necesare", a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat în comunicat.

Împrumutul aprobat de Guvern va fi utilizat pentru achitarea facturilor restante, dar şi pentru efectuarea de plăţi în termenele prevăzute în contractele de finanţare. Suma alocată va fi folosită pentru efectuare de plăţi către beneficiarii fondurilor contractate prin intermediul a cinci programe: Programul Operaţional Sectorial Mediu, Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operaţional Regional, respectiv Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, informează MFE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministerul-fondurilor-europene-beneficiarii-de-fonduri-europene-vor-incasa-peste-1-4-miliarde-de-lei-pana-pe-7-iunie-10866608
10866608
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.